tirsdag den 22. december 2009

Sommerferien er booket: Cypern (igen)

Photobucket
Strand omkring Ayia Napa

Så har vi booket vores sommerferie for sommeren 2010 og det bliver Cypern - igen! Vi forelskede os simpelthen i øen, vejret, folket og hotellet, da vi var dernede i juli/august 2009. Vi har ikke set lignende strande i Europa med så lækkert krystal blåt vand. Vi havde 38-43 grader da vi var der sidst. Vi skal være der i 9 dage i juli denne gang.

Photobucket
Solnedgang lige udenfor Aiya Napa

tirsdag den 15. december 2009

Guide: Venedig, Italien

Image Hosted by ImageShack.us

Den norditalienske by Venedig behøver vist ingen introduktion. Alle har på et eller andet tidspunkt hørt om "byen der synker". Man tror umiddelbart, at der bor rigtig mange i Venedig, men tallet er faktisk kun omkring 270.000 indbyggere i sommerhalvåret. I vinterhalvåret flytter mange væk, da byen tit er meget oversvømmet i de kolde måneder. Indbyggertallet når derfor ned på ca. 65.000 om vinteren.
Vi besøgte Venedig i juli 2007 sammen med noget familie. Vi besøgte byen som en en-dags-tur i forbindelse med ferie lidt fra byen. Det var utrolig varmt med omkring 32 grader og fuld sol hele dagen - byen kan sagtens oplevelse i den varme, men vi vil alligevel hellere anbefale folk et besøg i foråret eller i starten af efteråret. Husk masser af vand!! Vi fløj iøvrigt med EasyJet Berlin-Venedig t/r for 450 kr inkl skatter. Fra Berlin tog vi bussen tilbage til Danmark.

Restauranter/mad
De fleste af vores familiemedlemmer havde medbragt madpakke på vores en-dags-tur, da vi havde hørt at maden skulle være voldsom dyr (bla. havde vi hørt en skræmme-historie om en sandwich og et par colaer til 1500 kr på en café direkte på Markus pladsen). Det er dog ikke SÅ slemt, men undgå at spise og drikke på cafeerne på Markus pladsen. Pris, kvalitet og mængde hænger slet ikke sammen. Man betaler tilgengæld for beliggenhed! Vi gik i stedet på jagt efter mad i de smalle gader i byen og fandt et fint lille pizzaria (dem er der masser af) der lavede rigtige lækre italienske pizzaslices for 25-40 kr.

Transport
Måden vi kom ind til selve Venedig på var i båd. Vi kørte til en sted der ligger ca. 5 km fra byen, hvor er masse både afgår som alle sejler én ind i byen. Vi betalte ca. 5 euro for en retur billet med båden. Selve bådturen tog ca. 20-25 min og den var super smuk og hyggelig.
I selve byen kom vi rundt til fods, da der ikke er plads til biler i byen. Alle seværdighederne ligger også i gå-afstand fra hinanden.

Image Hosted by ImageShack.us
Området hvor bådene afgik til Venedig


Befolkningen
Vi synes det var meget svært, at få et indtryk at lokal befolkningen, da byen helt bogstaveligtalt var overrendt af turister. Dem vi snakkede med (mest for at spørge om vej imellem alle de smalle gader) var dog søde og hjælpsomme.

Shopping
Der er utrolig mange butikker med karnevalskostumer og udstyr eftersom Venedig er kendt for deres karneval (som holdes hvert år i februar eller marts). Dvs. masker og storslåede kostumer. Der var også mange dyre mærkevarer butikker som bla. Louis Vuitton, D&G og Gucci.

Seværdigheder
Generelt bør man bruge noget tid på, at gå rundt i byen og suge den specielle stemning til sig. Venedigs smalle gader med små (men høje) huse er helt specielle - kun afbrudt her og der af endnu en kanal. Det er nemt, at fare vild, så man skal holde tungen lige i munden eller spørge sig frem - det gjorde vi.

Image Hosted by ImageShack.us
Smal gade i Venedig


En anden ting man bør se er Markus Kirken (Basilica di San Marco a Venezia), hvor evangelisten Markus (ham der har skrevet en del af Biblen) eftersigende skulle ligge i hans kiste. Kirken ligger midt på Markuspladsen (Piazza San Marco) som også er kendt for alle dens (meget nærgående) duer. Selve indgangen til kirken er lidt midt på pladsen - den kan ikke undgås. Køen kan godt være rigtig lang, men lad være med at give op, fordi den ser lang ud. Den bevæger sig rigtig hurtigt! Det er gratis, at komme ind i kirken, men hvis man vil op til bla. Markus' kiste eller ind og se skattekammeret, så koster det 2-3 euro pr. ting. Kirken er utrolig smuk inden i, da den er dekoreret med mange tusinde små guld mosaikker. Husk at kvinder må ikke have lårkorte shorts/kjole på eller noget der er nedringet. Det er også illeset, at have bare arme derinde. Vi havde taget cardigans med i tasken som vi tog på, da vi gik ind.
På pladsen kan man købe små poser med korn og majs som man kan fodre duerne med - vær' forberedt på, at i bliver overfaldet af duer hvis i gør det.

Image Hosted by ImageShack.us
Markuspladsen med Markus Kirken

Image Hosted by ImageShack.us
Mange tusinde duer på Markuspladsen

Image Hosted by ImageShack.us
Markus Kirkens mange guld mosaikker

En anden ting man ikke skal snyde sig selv for er Ponte di Rialto. Selve broen er rigtig fin, men det er egentlig udsigten fra den som er attraktionen. Fra broen kan man i begge sider se udover Canal Grande som er Venedig største kanal og det ses også på aktiviteten i og omkring den.

Image Hosted by ImageShack.us
Canal Grande (set fra Sukkenes Bro)

Vi tog ikke på gondol-tur, da det var alt for varmt og desuden syntes vi det var for dyrt. Prisen variede lidt fra gondol-"firma" til firma, men generelt lå prisen på 1200-1500 kroner for 30-45 min. "Bryllupsgondoler" var extra dyre, men meget populære kunne vi se.

Kommer vi igen?
Vi ville ikke have noget imod, at besøge byen igen, men det ønske står nok lidt nede på listen. Vi ville hellere besøge flere nye steder før vi vender tilbage, men vi vil bestemt ikke afvise, at vi godt kunne finde på det igen om nogle år. Vi vil ihvert fald varmt anbefale folk, at besøge byen. Måske ikke som en hel ferie, men som en-dags-tur er det perfekt. Vi kender andre der har været der på forlænget weekend og de sagde, at man fik nok af alle turisterne efter meget kort tid.



mandag den 7. december 2009

Afstemning på bloggen

Imens vi prøver at finde ud af, hvor vores forårstur skal gå hen (og om man skal tage en afbudsrejse i januar?!), så har vi tilføjet en lille afstemning ude i højre side. Afstemningen er ret simpel: Hvilken destination vil i gerne have en guide til som den næste? I må gerne stemme på flere.